Ga naar de inhoud

Solarshop Noord

Als online marketeer heb ik het voorrecht gehad om nauw samen te werken met Solarshop Noord, een inspirerende speler in de zonne-energiebranche. De reis begon in 2017, toen ik benadert werd door de eigenaar van Totaalsolar.nl. Dit was een zonnepanelen leverancier inclusief installatie. Het doel was om te kijken of een doe-het-zelf webshop waarde aan zijn bedrijf kon toevoegen. Dit kon, en hoe. Achteraf gezien zijn er verbluffende resultaten gerealiseerd en is het een van de meest mooie samenwerkingen geworden. Er zijn uitdagingen overwonnen en kansen benut, waarbij ik trots kan zijn op mijn invloed op het geheel.

Solarshop Noord Klantlogo

Hoe het begon

Eind 2017 begon de ontwikkeling van de website en webshop. Met een grote focus op SEO en het kiezen van een richting duurde de ontwikkeling al met al ongeveer een jaar. In 2019 zijn we begonnen met adverteren, waarbij Solarshop Noord aanzienlijke investeringen heeft gedaan. Tot op heden is er om en nabij zo’n 75.000 euro geïnvesteerd in online marketing. Deze investering heeft zijn vruchten afgeworpen met meer dan 7 miljoen vertoningen en 375.000 klikken. Maar wat nog belangrijker is, zijn de indrukwekkende opbrengsten die in de miljoenen lopen.

Met trots kan ik zeggen dat Solarshop Noord is uitgegroeid tot een prominente speler in de zonne-energiebranche, met vele dagelijkse bestellingen en meer dan 10.000 succesvolle leveringen. Het succes van dit project is te danken aan de sterke samenwerking tussen Solarshop Noord en mijn team.

Natuurlijk bracht de groei uitdagingen met zich mee, maar samen hebben we ze allemaal overwonnen. De toewijding en betrokkenheid van het team van Solarshop Noord hebben het mogelijk gemaakt om deze obstakels te overwinnen en succesvolle oplossingen te vinden. De grootste was die van 2022, het jaar waarin de zogeheten energiecrisis begon. In dit jaar liepen ze tegen een groot probleem aan, de vraag oversteeg het aanbod. De vraag nam zo’n 15 keer toe, terwijl het aanbod afnam door problemen in de leveranciersketen. Het resultaat was problemen met de levering van bestellingen en daarbij een golf van negatieve reviews. Van 4.5 sterren op Google gingen ze naar 2.2 sterren in ongeveer 3 maanden. Dit bleek een grote impact op zowel klanten als werknemers. Daarom ben ik direct met ze gaan kijken naar de elementen die vanuit online marketing perspectief verbeterd konden worden. Van het automatisch verwerken van mailcontact met gebruik van AI tot een pro actievere aanpak van bepaalde klantissues en review verzoeken. Door een adequate aanpak en goede samenwerking is inmiddels het gemiddelde weer 3.1 sterren en stijgende.

Stand van zaken

Ik wil Solarshop Noord bedanken voor hun vertrouwen in mijn diensten en voor de geweldige samenwerking die we hebben gehad. Dit project is al zeker een van de meest succesvolle en gedenkwaardige projecten in mijn carrière als online marketeer. Ik ben benieuwd tot welke hoogten het nog kan gaan.

Als u op zoek bent naar een betrouwbare partner in zonnepanelen, kan ik Solarshop Noord van harte aanbevelen. Hun toewijding aan groei en succes, in combinatie met hun passie voor zonne-energie, maakt hen een noemenswaardige speler in de branche. Samen hebben we bewezen dat met de juiste strategie en inzet, zelfs een bescheiden webshop kan uitgroeien tot een bloeiend bedrijf.

Wil jij ook het maximale uit jou online omgeving halen? Neem dan contact met mij op om een op maat gemaakt aanbod te krijgen. Als je al weet wat je wil kan je ook eens kijken bij mijn online marketing pakketten.