Meteen naar de inhoud

DISPLAY ADVERTISING


 

Display advertenties zijn banner afbeeldingen die worden getoond op websites in het Google display netwerk. Google zegt zelf het volgende over dit netwerk: "Met het Google Display Netwerk kunt u mensen bereiken terwijl ze op hun favoriete websites browsen, een YouTube-video aan een vriend laten zien, hun Gmail-account checken of mobiele apparaten en apps gebruiken"[1]

Dit komt in totaal neer op meer dan 2.000.000 websites, video's en apps waar de advertenties geplaatst kunnen worden. Het display netwerk bereikt naar schatting 90% van de internetgebruikers en de kans dat de doelgroep hiertussen zit is zeer groot.
Marketing Digitaal bezit een uitgebreide databank met doelgroep statistieken en kan u bij de afbakening ondersteunen.

Bruikbaarheid van display advertenties

Display advertenties zijn interessant om de doelgroep te bereiken in een vroege aankoopfase. De conversie op een display advertentie valt een stuk lager uit dan die op een advertentie in het zoeknetwerk. Deze is lager omdat het doel van de advertentie anders is. Het doel is de doelgroep in een vroege aankoopfase te bereiken, en proberen te zorgen dat deze in een latere fase weer terugkomen. Het hangt dus van de doelen en het budget af of display adverteren ook voor u interessant is.

De doelgroep kan worden afgebakend door een aantal filters, of door juist specifieke plaatsingen te kiezen. Wanneer bekend is welke websites de doelgroep bezoekt dan is het mogelijk deze als plaatsing in te voeren. Wanneer de doelgroep echter juist niet op bepaalde sites komt dan kunnen deze worden uitgesloten. Hoe beter het beeld van de doelgroep hoe efficiënter en effectiever de display advertenties zijn.

Bij Marketing Digitaal is elke werknemer in het bezit van het Google Display certificaat. Daarnaast heeft elke werknemer een uitgebreide ervaring met display advertenties. Als u meer informatie wil of alle opties wil bespreken die toegevoegde waarde voor u kunnen bieden, dan kunt u contact met ons opnemen volgens een van de onderstaande methoden.

CONTACTMOGELIJKHEDEN